Gratis verzending vanaf €20

De kracht van spel

Waar leerkrachten en kinderen elkaar ontmoeten

Dr. Annerieke Boland   Jo Van de Weghe   Caroline Vancraeyveldt   Ilse Aerden  

ISBN 9789085600930 | 272 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2022 | najaar 2022

Omschrijving

Jonge kinderen spelen de hele dag door. Dat mag, meer nog: dat moet. Spel is een krachtige context waarin kinderen met ondersteuning van een vaardige begeleider volop groeien.

Spelbegeleiding is verkennen, verbinden en verrijken. Samen op pad gaan en leren van elkaar.

We stellen ons in dit boek een aantal gerichte vragen over de kracht van spel in onderwijs en educatie:

  • Hoe kan je spel in de klas ten volle waarderen? Wat zijn kwaliteitsvolle leerkracht-kind interacties die het spel van kinderen verrijken en uitdagen? Hoe verbind je je met de groep via spel?
  • Liggen er dan ook kansen in het spontane spel? En wanneer ontstaat intense betrokkenheid?

Onderwerpen als relatie en gedrag, zelfsturing, taal en rekenen met jonge kinderen en inbreng van kinderen in het thema komen uitgebreid aan bod. Interactie met kinderen is steeds een sleutelwoord.

Dit boek biedt achtergrond, inspireert met mooie praktijkvoorbeelden en laat je groeien in spel. Voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, begeleiders, opleiders, vormingswerkers, studenten, opvoeders en iedereen met een passie voor het jonge kind.

De kracht van spel is gebaseerd op onderzoeken waarin leerkrachten en andere begeleiders van peuters en kleuters samen met experts de kracht van spel in hun eigen praktijk hebben onderzocht.