Gratis verzending vanaf €20

Het kind als spiegel van de beschaving

Een moderne antropologie van het kind

Dr. Bas Levering   Willem Koops   Micha de Winter  

ISBN 9789066657939 | 256 pagina's | Paperback | 1ste druk 2007
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Dit bijzondere boek gaat over kinderen vanuit een groot scala van gezichtspunten. Over het kind als uitkomst van de evolutie, als product van de eigen hersenen, over het kind als soldaat, over het kind zoals het in de cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau voorkomt, over het kind als dynamisch proces, over het kind als correlaat van de gebouwde omgeving, het kind als bloeddorstig rolprentmonster, het kind in een genderrol, het kind als exponent van het gezin. Om kort te gaan: in dit boek wordt het kind getoond als spiegel van de beschaving.

Aan het woord komen: Willem Koops, ontwikkelingspsycholoog, Jan van Hooff, etholoog, Dick Swaab, neurowetenschapper, Martine Delfos, psychotherapeute, Paul van Geert, ontwikkelingspsycholoog, Frans van Poppel, demograaf, Paul Schnabel, socioloog, Kees Schuyt, socioloog, Micha de Winter, pedagoog, Wynand Wijnen, onderwijskundige, Bertus Mulder, architect, Lotty Eldering, cultureel-antropologe, Lennart Vriens, vredespedagoog, Jojada Verrips, cultureel antropoloog en Bas Levering, pedagoog.

Het kind als spiegel van de beschaving is een aantrekkelijk en leesbaar boek voor pedagogen, psychologen, opvoeders, leerkrachten en ouders, die verder willen kijken dan ze gewend zijn.

Bekijk nu de video over dit boek

Downloads
Bij dit boek zijn een aantal downloads te vinden, deze kunt u hier downloaden.

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video