Gratis verzending vanaf €20

Dat is fijn

over aanraken

Iva Bicanic   Melanie Meijer  

ISBN 9789085605379 | 40 Pagina's | Hardcover | 1ste druk 2008

Omschrijving

Kleuter Luuk en peuter Roos hebben een heel gewone dag. Ze gaan buiten spelen, ontmoeten andere kinderen, maken ruzie, lossen het weer op en gaan aan het eind van de dag lekker op de bank nog even tv kijken.
De eenregelige tekst en de paginagrote illustratie geven een duidelijk beeld van iedere situatie. En bij iedere situatie is een vraag gesteld die bedoeld is om te praten over wat fijne of niet fijne aanrakingen zijn. Hoe vindt Luuk het dat mama zijn gezicht met een washandje wast? Wat vindt Roos ervan dat Jessie met haar wil spelen en haar hand vaspakt?
Het boekje is een instrument om met jonge kinderen te kunnen praten over verschillende soorten lichamelijk contact waarmee kinderen leren hun grenzen aan te geven.

Martine Delfos zei over het verhaal en de tekeningen: Een teder boekje dat zegt wat het moet zeggen in woord en vooral tekening. Het zal kinderen helpen op te komen voor zichzelf zonder daar conflicten over te maken, gewoon omdat het mag!

Dat is fijn is het tweede boekje in de weerbaarheidsreeks voor jonge kinderen. In In je blootje praten Luuk en Roos over bloot en je lichaam en in Nee zeggen mag zeggen Luuk en Roos nee tegen lichamelijke contacten die ze niet prettig vinden.

Een serie boekjes die professionele opvoeders een handvat biedt om met jonge kinderen over gewenst en ongewenst lichamelijk contact te praten.

Klik hier voor recent verschenen artikel uit Het Jonge Kind
Klik hier voor een recent verschenen artikel uit
Pedagogiek in Praktijk

Van dezelfde auteurs is ook verschenen:

image In je blootje
image Nee zeggen mag
Recensie NBD Biblion

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: