Gratis verzending vanaf €20

Boos!

Over agressie, opvoeding en ontwikkeling
M.m.v. Madelon Pieper

Willem Koops   Dr. Bas Levering   Micha de Winter  

ISBN 9789088502927 | 144 pagina's | Paperback | 2e druk, 2016
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Dit boek gaat over boze kinderen, kinderen die zich agressief gedragen (Koops), korte lontjes hebben (Levering), naar de kinderpsychiater moeten (Matthys), en ook groepsgewijs interventies nodig hebben (Orobio de Castro). Er zijn extremistische jongeren, die boos zijn op de hele wereld (Van San en Sieckelinck), er is een straatjongerenprobleem (De Jong), er wordt boosaardig cyber gepest (Spiel et al.), en er is boosmakende handel in meisjes (Siegel). Men zou er treurig van worden, ware het niet dat er ook positief pedagogisch gebruik van boosheid kan worden gemaakt (De Winter).
 

Recensies

"BOOS! is voor een breed publiek dat zich interesseert in agressie en boosheid als belangrijke fenomeen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen."
- Uit TIB (Tijdschrift Intern Begeleiders), 2012: BOOS!

"Is boosheid niet een normale emotie? Wat is agressie en wat voor onderzoeksresultaten zijn er om de verschillende ideeën en theorieën hierover te staven? Moet boosheid geuit worden, omdat er anders een ontploffing komt of is het niet tonen van emoties juist een vorm van civilisatie? Ook aan agressie verwante thema's worden besproken, zoals radicalisering die voorkomt bij dierenactivisten en neonazi's, cyberpesten en de vraag of crimineel groepsgedrag 'typisch Marokkaans' zou zijn. Een bonte verzameling van voordrachten die alleen al vanwege de relevante voorbeelden de moeite waard is."
- Uit Mobiel 1 (2012): Boos!