Gratis verzending vanaf €20

Angststoornissen bij kinderen

Ouderbegeleiding met CGT

Cathy Creswell, Monika Parkinson, Kerstin Thirlwall, Lucy Willetts

ISBN 9789088507717 | 264 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2018

Omschrijving

Met de juiste hulpmiddelen kunnen ouders hun kinderen enorm helpen bij het overwinnen van een angststoornis. Een directe lijn met ouders biedt zelfs tal van voordelen boven traditionele kind georiënteerde therapeutische interventies. Met de innovatieve inhoud van dit boek kunnen clinici ouders leren hoe ze cognitieve gedragstherapeutische technieken kunnen inzetten met hun kinderen van 5 tot 12 jaar oud.

De korte therapie die uiteengezet wordt biedt een tijd- en kosten besparende aanpak die sessies waarbij alle betrokkenen aanwezig moeten zijn combineert met telefonische ondersteuning. Ouders krijgen meer zelfvertrouwen en vaardigheden om de problemen van hun kind op te pakken en kinderen leren de angsten die hen beheersen los te laten.

Het boek biedt een raamwerk voor het uitvoeren van een heldere assessment en het stellen van haalbare behandelingsdoelen. Ouders krijgen vaardigheden aangereikt om hun kinderen flexibel te leren denken bij het zelfstandig oplossen van problemen en hen te helpen specifieke angsten onder ogen te zien. Op ouders gerichte gedragstherapie kan ook ingezet worden om slaapproblemen en schoolweigering aan te pakken waarbij angst dikwijls een belangrijke factor is. Ook voorziet het boek in casussen, voorbeelddialogen en downloadbare handouts (zie knop 'Downloads' rechts bovenaan).

De inhoud van het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en praktijkervaring van de auteurs en is daarmee een zinvol instrument voor (gezins)therapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters.

Recensies

“Ouders krijgen vaardigheden aangereikt om hun kinderen flexibel te leren denken bij het zelfstandig oplossen van problemen en hen te helpen specifieke angsten onder ogen te zien.”
- Uit een recensie van PCS Magazine, editie 4 2018