Gratis verzending vanaf €20

De leukste muziekboeken om muziek te maken met kinderen!


De leukste muziekboeken om muziek te maken met kinderen!

Vandaag gaat de Kindermuziekweek (5 t/m 14 april 2019) van start! Zingen en muziek maken voorziet in een natuurlijke behoefte van jonge kinderen. Via het muzikale spel en het zingen van liedjes ontwikkelen baby's, dreumesen en peuters zich spelenderwijs. Vroeg starten met muziek zorgt voor een actiever brein. Er worden meer verbindingen gemaakt die positief uitwerken op de taal- en spraakontwikkeling en de sociale vaardigheden. Meer dan genoeg reden om met onderstaande boeken aan de slag te gaan en plezier te maken met jonge kinderen! En kent u het populaire radioprogramma Lawaaipapegaai nog? Tijdens de Kindermuziekweek is het nieuwe boek Lawaaipapegaai (met liedjes uit het veelbekroonde programma) tijdelijk te reserveren met € 5,00 korting voor € 27,50 i.p.v. € 32,50!


Muziekkwartier neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis! Tientallen creatieve spelvormen met rammelaars, dansdoekjes, ritmestokjes, trommels, maar ook dozen en blokken zorgen het hele jaar door voor uitdagend spel. Naast het dagelijkse kwartier aan muzikaal spel, gaat de auteur in op overgangen in de dag, de muziekhoek en muzikale tussendoortjes.

Handig extraatjes: de gebruikte liedjes zijn terug te vinden op YouTube en er is een aanvullende website (www.muziekkwartier.org).

 

Saskia Beverloo en Tineke Vlaming schrijven al heel lang liedjes voor peuters en kleuters. Tijd om deze liedjes op cd te zetten en ze met Tineke's tekeningen te bundelen in een boek met muzieknotatie en spelbeschrijvingen. De 30 liedjes liggen makkelijk in het gehoor en zijn te beluisteren op de bijgeleverde cd.

Meer spelideeën, tips en links naar filmpjes zijn te vinden op de aanvullende website www.vooralleseenliedje.nl.

 

In Swingen als een kangoeroe gaat het om zingen, bewegen, dansen op en luisteren naar muziek! Afgestemd op onder- en middenbouw van het basisonderwijs: speels, afwisselend en met humor. Uitbreidings- en verwerkingsopdrachten zorgen voor dwarsverbanden met andere leergebieden en filmpjes, meezingversies en spelopdrachten via het digibord zorgen voor aanvullende digitale ondersteuning. 

Digibordlessen, dansvideo's, liedteksten en meezingversies van alle liedjes zijn te vinden op de aanvullende website www.swingenalseenkangoeroe.nl.

 

De kinderliedjes van Jeroen Schipper worden steeds bekender op de basisschool, maar ook daarbuiten. Naast zijn liedbundels zijn de liedjes ook bekend van Sesamstraat, 123 Zing en de Kleuteruniversiteit. 

In dit boek legt hij uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem in zijn werk gaat. Een boek vol met tips en voorbeelden voor iedere leerkracht, pedagogisch medewerker en (toekomstig) liedjesschrijver die zelf aan de slag wil met kinderliedjes!

Luisterfragmenten bij alle voorbeelden uit het boek zijn te vinden op de aanvullende website www.eengoedliedzingtzichzelf.nl.

 

Het Lawaaipapegaaiboek bestaat uit liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het onderwijs aan kleuters. In dit boek mochten de samenstellers een keuze maken uit de schat van liedjes die Burny Bos en Joop Stokkermans in de loop der jaren geschreven hebben voor het veel bekroonde AVRO programma Radio LawaaipapegaaiDit boek verschijnt in het najaar van 2019. Het boek is tijdens de Kindermuziekweek alvast te reserveren met € 5,00 korting voor € 27,50!

 

NÓG MEER MUZIEKBOEKEN? Bekijk hier ons volledige muziekaanbod!


05-04-2019