Gratis verzending vanaf €20

Iva Bicanic Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid


Iva Bicanic Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid

Voor haar niet aflatende inzet voor de slachtoffers van seksueel geweld is Iva Bicanic uitgeroepen tot Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid 2018. De prijs werd door Hugo Backx uitgereikt namens GGD GHOR Nederland en de Federatie voor Gezondheid, tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid.

Iva Bicanic, Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld in Utrecht, mag zich een jaar lang de Meest Invloedrijke Persoon in de publieke gezondheid noemen, omdat zij met haar doorzettingsvermogen seksueel geweld en misbruik de afgelopen jaren bespreekbaar heeft gemaakt en aangepakt. Andere genomineerden waren Renske Nijdam, adviseur gezondheid en milieu gezondheid West-Brabant en Mascha Kamphuis, jeugdarts en medisch directeur bij het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling.

Iva Bicanic werkte onder meer mee aan het Praktijkboek Psychotrauma en publiceerde samen met anderen de boeken Dat is fijn over aanraking en De baas over je lijf over bloot, aanraken en grenzen. Binnenkort verrschijnt het boek Het is niet stoer van auteur Fiet van Beek, over mishandeling en misbruik van jongens en mannen waaraan Bicanic ook een bijdrage leverde.

Bron


12-04-2019