Gratis verzending vanaf €20

Week van het Werkgeluk


Week van het Werkgeluk

Met de hoge aantallen depressies en burn-outs is het van groot belang om af en toe stil te staan bij thema’s als werkdruk en werkgeluk. Dat gebeurt deze week tijdens de nationale Week van het Werkgeluk! Werkgevers worden uitgenodigd om na te denken over verbeterpunten om de werksfeer te bevorderen en zo hun werknemers gelukkiger te maken. En kleine dingen kunnen al een groot verschil maken!

Op de website van de Week van het Werkgeluk kunt u verschillende tips vinden voor activiteiten en kleine gebaren die het werkgeluk kunnen versterken, zoals een workshop, een TED-talk middag, een werkgeluk-ontbijt, een spelletje personality poker, een dagelijkse mop bij het koffiezetapparaat of een ‘day challenge’.

Bent u zelf werkgever en wilt u met werkgeluk aan de slag? Op deze website vindt u verschillende artikelen binnen dit thema. Daarnaast lichten we hieronder nog een aantal boeken voor u uit die u helpen om werkgeluk te vergroten!
 

Nooit meer burn-out!
In drie stappen leren genieten van werk en leven

Oververmoeid, angstig, trillerig, hyperactief… allemaal symptomen van een verstoring van de stress-hormoonbalans - oftewel een burn-out. Nooit meer burn-out! beschrijft drie stappen waarmee je die balans weer kunt herstellen en geeft handvatten om een terugval of een nieuwe burn-out te voorkomen. De auteur hanteert een actieve benadering, waarbij het opbouwen van conditie, herkennen van signalen en het aanpakken van achterliggende kwetsbaarheden centraal staan, in plaats van rustig stilzitten en slapen.

Nooit meer burn-out! is een praktijkgids en doe-boek met oefeningen en werd door psychiater Oostindiër ‘een soort bijbel voor als je burn-out bent’ genoemd. Het boek wordt inmiddels niet alleen gebruikt door mensen met een burn-out of overmatige hoeveelheid stress, maar ook door bedrijfsartsen, personeelsfunctionarissen, coaches en therapeuten.

>> Lees meer & bestel
 

Perfectionisme

We spreken van perfectionisme wanneer de eisen die iemand zichzelf oplegt onhaalbaar of irreëel zijn. Wanneer mensen die gestelde eisen vervolgens niet waarmaken, kan dit stress veroorzaken of depressieve gevoelens oproepen. Maar is het mogelijk om deze drang naar perfectie te doorbreken? Zou psychische hulp, yoga of mindfulness helpen? En moeten we daarnaast de oplossing niet ook zoeken in het opsporen en zo mogelijk beïnvloeden van de oorzaken?

Dit boek geeft antwoord op al dit soort vragen en inspireert met veel nieuwe inzichten. Het is geschreven voor tal van professionals als psychologen, coaches, decanen maar ook voor mensen die hier zelf last van hebben.

>> Lees meer & bestel
 

Einstein en de kunst van het zeilen
Praktijkboek over leiderschap en communicatie

Tijdens het lezen van Einstein en de kunst van het zeilen houdt de grote denker Einstein u gezelschap en stelt de juiste (kritische) vragen op het juiste moment. Aan de hand van deze avontuurlijke tocht wordt u uitgenodigd om na te denken over wat leiderschap voor u betekent en wat voor leidinggevende u wilt en kunt zijn. Wat voor vaardigheden heeft u binnen bereik om een productieve werksfeer te creëren? Hoe zorgt u dat uw werknemers tevreden blijven? Zo maakt u zich de kunst van het zeilen eigen: een combinatie van enerzijds kennis, expertise en skills, en anderzijds de omstandigheden van de omgeving. Van dit tijdloze managementboek zijn inmiddels ruim 37.500 exemplaren verkocht!

>> Lees meer & bestel
Bekijk hier alle boeken uit de Einsteinboekenreeks.

 

Leidinggeven zonder opsmuk
Een dwarse kijk op leiders

Leidinggeven zonder opsmuk is een pleidooi voor leiderschap zonder poeha, deftig taalgebruik of intellectuele opgeblazenheid. Een lekker recht-voor-z’n-raap betoog over de essentie van leiderschap waarbij liflafjes zijn weggelaten. Alleen de basisprincipes worden besproken en informatie wordt geput uit langbestaande, grote theorieën. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op de muzen, maar ook op de beste manier om hiërarchie op het werk te benaderen. Zeer relevant tijdens deze Week van het Werkgeluk, zodat we even kunnen stilstaan bij de beste strategie voor leidinggeven.

>> Lees meer & bestel


24-09-2019