Gratis verzending vanaf €20

Dag van Gescheiden kind | Boekentips en gratis magazine ‘Echt scheiden’


Dag van Gescheiden kind | Boekentips en gratis magazine ‘Echt scheiden’

Hoe vertelt een kind wat het voelt tijdens een scheiding? Hoe vertelt een kind wat het wil na de scheiding? Als een kind moet praten over iets waarvoor de ouders zelf nog de juiste woorden moeten vinden, hoe moet een kind dit dan doen? Deze vragen staan vandaag centraal tijdens de ‘Dag is van het Gescheiden Kind’. De bovengenoemde vragen zijn juist nu belangrijk, omdat het in de lijn der verwachting ligt dat het aantal scheidingen in de komende periode toeneemt. Zo nam in China het aantal scheidingen na de lockdown flink toe.

Om hulpverleners, kinderen en ouders op weg te helpen, hebben we op de Dag van het Gescheiden kind (26 mei 2020) de onderstaande boekentips opgesteld. Als eerst aandacht voor het magazine ‘Echt Scheiden. Wie het blad nu aanvraagt, hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Bij de aanschaf van een boek over scheiden krijg je (alleen deze week; 25 t/m 30 mei)  met de code GRATISMAGAZINE het tijdschrift gratis meegestuurd bij je bestelling.

Kinderen uit de Knel
Dit is een therapeutische interventie voor ouders verwikkeld in conflicten na scheiding, voor hun kinderen en hun netwerk. Het richt zich op ouders die al meer dan een jaar gescheiden zijn, tussen wie de strijd escaleert en bij wie de kinderen uit beeld raken. Ouders en kinderen worden behandeld in parallelle groepen, waarbij het zwaartepunt ligt bij de ouders. Doel is het de-escaleren van de strijd, zodat de kinderen minder stress ervaren in hun leven.

Werkboek van woede naar redelijkheid
Na een scheiding en door de komst van een nieuwe partner kunnen emoties zoals angst en verdriet, woede en verwijdering verhevigd terugkeren. Zolang een van de leden van het nieuwe gezin het gevoel heeft dat er sprake is van onrecht, kunnen conflicten jaren voortduren. Voor de professional is het niet altijd eenvoudig de complexe onderlinge verhoudingen in beeld te krijgen tussen ouders als ex-partners, hun nieuwe partners, kinderen en stiefkinderen. Wat is ondersteunend en helpend in de praktijk?

Dit werkboek speciaal voor hulpverleners, gezinsbegeleiders, mediators en stiefplan-coaches kan gebruikt worden als aanvulling op het basisboek Van woede naar redelijkheid (Haverkort). Het biedt praktische handvatten voor de professional bij de begeleiding van ouders, stiefouders en kinderen na een scheiding. Het Werkboek van woede naar redelijkheid: voor advocaten en mediators is een must voor iedere professional werkzaam in echtscheidingsrecht.

Julia heeft twee huizen
Julia woont in twee huizen: ze heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding.

Kamil, de groene kameleon
Dit verhaal is geschreven voor kinderen die in de thuissituatie te maken hebben met ruziënde ouders waarbij ze getuige kunnen zijn van geweld.

In het boek komen thema's als echtscheiding, machteloosheid en schuld aan de orde. De grote, wijze kameleon kan Kamil (de hoofdpersoon) geen oplossing geven voor zijn situatie, maar door de uitleg en de steun voelt Kamil zich wel een beetje beter.


26-05-2020