Gratis verzending vanaf €20

Week van de Ouder | Steuntje in de rug van opvoeders


Week van de Ouder | Steuntje in de rug van opvoeders

Het is de Week van de Ouder. Er wordt stilgestaan bij het ouderschap en de leefwereld van ouders. Dit jaar staat het veerkracht systeem van de ouders, de buffers van ouderschap, centraal. Speciaal voor de ouders die wel steuntje in de rug kunnen gebruiken, hebben we de onderstaande boeken geselecteerd.


Over opvoeden gesproken
Mijn peuter komt steeds uit bed, hoe leer ik dat af? Deze geheel geactualiseerde herdruk van Over opvoeden gesproken biedt een uitgebreide methodiekbeschrijving van kortdurende individuele begeleiding van ouders in een preventieve setting. Ook staat Geraldien Blokland stil bij nieuwe vormen van pedagogisch adviseren, zoals de snel groeiende online advisering en het succesvolle opvoedprogramma Triple P. Zij geeft haar visie op kwalitatief goede hulp aan ouders gestalte door praktische expertise uit het werkveld te bundelen en te combineren met inhoudelijke en methodische onderbouwing.

Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding​
Dit boek heeft niet de pretentie om wereldproblemen op te lossen. Maar het heeft wel een hele duidelijke ambitie: namelijk om iedereen die zich met opvoeding, onderwijs en jeugdbeleid bezighoudt weer flink wat ambitieuzer te maken als het om sociale, maatschappelijke en globale doelen van opvoeding gaat.

De manier waarop kinderen worden grootgebracht maakt immers groot verschil. Niet alleen voor hun eigen leven hier en nu, en tijdens de rest van hun bestaan. Maar ook voor de manier waarop mensen dagelijks met elkaar samenleven in allerlei sociale verbanden, voor de mate waarin ze bereid zijn actief te participeren in de politieke gemeenschap, en uiteindelijk ook voor hun betrokkenheid bij het leven en de problemen van mensen elders in de wereld.

PrikkelProofPlan

  • Hoe ga je om met baby’s die uit balans zijn geraakt?
  • Welke ontwikkeling maakt een pasgeboren baby door?
  • Hoe herken je slaapsignalen?
  • Wat is de voedingsbehoefte van een baby?

PrikkelProofPlan geeft antwoord op deze vragen en gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen. Met het stappenplan kunnen jij en je partner praktisch aan de slag om je baby en jezelf weer tot rust te brengen.

Ouderschap is jongleren
Dit groeiboekje bereidt ouders voor op het ouderschap. Ouderschap is jongleren, zeker in de eerste jaren waarin de oudervaardigheden nog moeten groeien. De informatie, inzichten en tips in dit lees- en werkboek is gebaseerd op vier jaar onderzoek van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden. 

Bekijk via de link alle uitgaven van SWP over Opvoeding en Jeugdzorg


04-06-2020