Gratis verzending vanaf €20

Zonder zorgen ravotten | Maak nationale Buitenspeeldag nóg leuker met gratis speelzeil


Zonder zorgen ravotten | Maak nationale Buitenspeeldag nóg leuker met gratis speelzeil

Zonder zorgen ravotten op straat, woensdag 10 juni kan het! Het is dan namelijk de nationale Buitenspeeldag. Op deze dag worden veel straten afgesloten voor het verkeer en kunnen kinderen zonder gevaar naar hartenlust spelen op straat. Om het buitenspelen nóg leuker te maken, stellen we een gratis activiteit beschikbaar en delen we een aantal boekentips.

Op een onbewoond eiland
Hoe overleef je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? Het bekende verhaal van Robinson Crusoe spreekt nog altijd tot de verbeelding en delen ervan vormen in dit boek een uitdagende rode draad. Robinson, en met hem de leerlingen, komen voortdurend voor vragen en problemen te staan die hen inspireren om tot oplossingen te komen. 

Met behulp van de natuur- en techniekopdrachten, tips en weetjes gaan kinderen uit onder- en bovenbouw en de BSO aan de slag. Ze werken individueel en in groepjes naar een eindproduct waarin de kerndoelen voor natuur en techniek verwerkt zijn.

Download hier de gratis speelzeil!

Speel Wijzer 
Dit handboek nodigt je uit veel te doen met alles. Ook nodigt het je uit op een speelse manier om te gaan met heel gewone dingen. Dingen die weinig of niets kosten of afgedankte spullen. Speeldeskundige Marianne de Valck beschrijft activiteiten met uiteenlopende zaken als adem, maan, onkruid, aardappel, folie, magneet, catalogi, doppen, zand. Door willekeurig te combineren met uiteenlopende begrippen en voorwerpen ontstaan onverwachte, nieuwe activiteiten. Combineren, fantaseren, proberen en ervaren leidt tot ontdekken en beleven van nieuwe speelmogelijkheden.

Dit boek is dan ook nooit 'uit'. Sterker nog, het brengt een creatief proces op gang.

Spelenderwijs verbinden en hechten 
In Spelenderwijs verbinden en hechten gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen. Door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Het is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het worden gebruikt door Theraplay®-therapeuten en als praktisch naslagwerk tijdens opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt.

In het sprookjesbos 
Suzanne Wardenaar verzamelde bekende sprookjes zoals Assepoester, Drie kleine biggetjes, Duimelijntje, Holle bolle Gijs en bedacht er natuuractiviteiten bij voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De activiteiten zijn gericht op zintuigelijke beleving, het stimuleren van sociale vaardigheden en het ontwikkelen van creativiteit. Natuurbeleving en milieubewustzijn vormen de groene draden in het sprookjesbos. Ook in een stedelijke omgeving is In het Sprookjesbos een middel om kinderen in contact te brengen met de natuur.


09-06-2020