Gratis verzending vanaf €20

Een andere kijk op scholen (trilogie is compleet!)


Een andere kijk op scholen (trilogie is compleet!)

Een andere kijk op scholen nodigt uit tot nadenken over de inrichting van het huidige reguliere onderwijs. Elke dag werken veel leerkrachten, docenten en ondersteunend personeel zich uit de naad om onze kinderen een goede start te geven in hun leven. Als je echter goed naar hen, de ouders en de kinderen luistert, weet je dat er dingen moeten veranderen.

 

Dit derde boek in de trilogie Een andere kijk op… combineert de kennis en ervaring van de drie auteurs op het gebied van (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, psychologie, (ortho)pedagogiek en onderwijsontwikkeling. Het auteurscollectief Mariken AlthuizenEsther de BoerNathalie van Kordelaar wil hiermee inzichten bieden om antwoorden te kunnen vinden op de brandende vragen over hoe het verder moet met ons onderwijs. Ook willen zij een bijdrage leveren aan het vormgeven van een nieuw, niet meer knellend onderwijssysteem door opnieuw naar het instituut school te kijken.

'Voordelen benutten'
Een andere kijk op scholen is een kijk vanuit de voordelen: hoe zou je die voordelen optimaal kunnen vormgeven? Een kijk vanuit de leerlingen: wat hebben zij nodig voor hun ontwikkeling en waar hebben zij zelf behoefte aan? Een kijk vanuit de toekomst: wat moet er eigenlijk geleerd worden?


EEN ANDERE KIJK OP...... (DE TRILOGIE)

- Een andere kijk op scholen;
- Een andere kijk op hoogbegaafdheid;
- Een andere kijk op (onder)presteren.


03-08-2020