Gratis verzending vanaf €20

Nationale Voorleesdagen | Kat kaat is weg voorgelezen door Dieuwertje Blok


Nationale Voorleesdagen | Kat kaat is weg voorgelezen door Dieuwertje Blok

In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft Dieuwertje Blok Kat Kaat is weg voorgelezen. De Nationale Voorleesdagen 2022 starten op 25 januari en duren t/m 5 februari. De campagne staat in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Belangrijk onderdeel is het Nationale Voorleesontbijt, waarbij bekende Nederlanders voorlezen aan de jonge luisteraars.

Over Kat Kaat is weg
Omdat spelenderwijs iets leren enorm helpt bij het sneller vinden van een plek in de klas en daarbuiten, is speciaal voor nieuwkomers Kat Kaat is weg als prentenleesboek ontwikkeld. Met op praktijkervaring gebaseerde instructie hoe het meeste uit dit boek te halen is door leerkrachten in het onderwijs aan nieuwkomers (of stagiaire, klassenassistent, vrijwilliger).

Gebruik dit boek ook als prentenpraatboek door losse woordjes als trots en troost aan te grijpen om korte gesprekjes uit te lokken. De kinderen lezen die losse woordjes zelf en door herhaling kunnen ze al snel zelf ook de langere tekst van de voorlezer lezen. (Sluit aan op AVI E3, VLL Zwijsen.)

Volwassen nieuwkomers kunnen er ook hun voordeel mee doen. Door de eenvoudige taal is het voor hen snel (voor) te lezen. Net als door ouders die (voor)lezen lastig vinden. 

Verder is het natuurlijk voor alle peuters en kleuters (en hun voorlezers) die van kleurrijke prentenboeken houden.   

Binnenkort is Kat kaat is weg online ook verkrijgbaar in het Arabisch, Turks, Portugees en Iraans (Farsi).   

Meer interessante titels 

 

25-01-2022