Gratis verzending vanaf €20

'Dag van het Kinderdagverblijf', Friedrich Fröbel in zonnetje


'Dag van het Kinderdagverblijf', Friedrich Fröbel in zonnetje

Vandaag is het de 'Dag van het Kinderdagverblijf'. Op deze dag vieren we de voorschoolse opvang voor jonge kinderen (baby's en peuters) en eren we Friedrich Fröbel, de bedenker van het concept "Kindergarten". Vandaag de dag gebruiken we geregeld het woord fröbelen, een tastbare herinnering aan Fröbel.Fröbel was een opvoedkundige. Hij is de oprichter van de eerste Duitse kleuterschool in 1837 in Bad Blankenburg (Thüringen). Het was een instituut voor kinderen jonger dan zes jaar, die hij halve dagen bezighield met allerhande zelfbedachte werkjes die hij leerzaam achtte. In 1840 paste hij de naam aan en noemde hij het "Kindergarten", dat je kunt verhalen als een tuin voor kinderen van kinderen.

In de hedendaagse taal heeft het door Fröbel geïntroduceerde woord "Kindergarten" zich een plaats veroverd als een kinderdagverblijf zonder speciale educatieve functie, schrijft Beleven.org.

Deze dag wordt vooral in de Verenigde Staten (Kindergarten Day) en Duitsland (Kindergarten-Tag) gevierd, maar wordt ook in Nederland en België steeds bekender.

Hieronder een selectie van boeken, vaktijdschriften en artikelen op Kinderopvangkennis.nl om het spelen en leren te bevorderen op het kinderdagverblijf.

 Vaktijdschriften:

Boeken;

Kinderopvang Kennis, hét digitale naslagwerk voor de kinderopvang;

In deze folder meer uitgaven voor wie werkt in de kinderopvang.


21-04-2023