Gratis verzending vanaf €20

Vrienden als je autisme hebt; lust of last?


Vrienden als je autisme hebt; lust of last?

Vrienden hebben is belangrijk. Je kunt samen ergens naartoe, je gevoelens vrij bespreken, het geeft een gevoel van veiligheid. Maar geldt dit voor iedereen? Vriendschappen kunnen ook een keerzijde hebben, en gekenmerkt worden door de druk om mee te doen, jaloezie of dominantie. In dit artikel bespreken we dat ook autistische jongeren behoefte hebben aan vriendschappen en ergens bij willen horen, maar door verschillende verwachtingen over en weer kan dit moeilijker zijn dan voor niet-autistische jongeren. 

Uitkomsten van ons onderzoek worden besproken, waaruit blijkt dat voor jongeren met en zonder autisme positieve vriendschappen samenhangen met minder symptomen van depressie, maar bij autistische meisjes met meer symptomen van angst. Mogelijk speelt hier de druk om autisme te camoufleren een rol.
 
Meer lezen over dit onderwerp? Dat kan via Autisme Kennisbank. Autisme Kennisbank beschikt over een omvangrijk overzicht van honderden artikelen uit vaktijdschriften, diverse boeken en allerhande beleidsdocumenten. Abonneren op Autisme Kennisbank? Dat kan via deze pagina.
 
Het artikel Vrienden als je autisme hebt; lust of last? is onder andere geschreven door Els Blijd-Hoogewys, auteur van het boek Lifehacks voor meiden met autisme. Het boek helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren. Hieronder vind je een boekenoverzicht van Els Blijd-Hoogewys en relevante boektitels. 

Lifehacks voor meiden met autisme 
Handige tips voor dagelijkse problemen
Marleen Bezemer, Els Blijd-Hoogewys & Audrey Mol

€ 29,95  |  ISBN 9789088509797  |  224 pagina's  6e druk

Lees meer & bestel

 

 


Lifehacks voor vrouwen met autisme - deel 1
Handige tips voor dagelijkse problemen
Marleen Bezemer, Els Blijd-Hoogewys & Audrey Mol & Annelies Spek
€ 32,95  |  ISBN 9789085601920  |  224 pagina's  Verwacht 

Lees meer & bestel

 

 

Relevante boektitels

 
 
 
 
 

10-08-2023