Gratis verzending vanaf €20

22 mei: Hoe krijgt het alledaagse leven op instellingsterreinen vorm? En wat kunnen we van dat leven daar leren?


22 mei: Hoe krijgt het alledaagse leven op instellingsterreinen vorm? En wat kunnen we van dat leven daar leren?

Femmianne Bredewold: De afgelopen vier jaar dompelden mijn collega Simon van der Weele en ik ons volledig onder op instellingsterreinen voor mensen met een verstandelijke beperking om op die vragen een antwoord te krijgen. We sliepen er, aten samen met de bewoners, vierden de feesten mee en trokken met de bewoners op.

 

Het leven daar zette ons flink aan het denken. Want hoezo lijkt er slechts een antwoord op de vraag hoe dat goede leven eruit moet zien; namelijk zo ‘gewoon’ mogelijk in de samenleving terwijl de groep mensen met een beperking zo divers is? Hoezo wordt de dichotomie tussen wonen op een terrein en wonen in de samenleving nog steeds gehanteerd terwijl er zoveel tussenvarianten bestaan? En wat zegt het over onze samenleving dat mensen met een verstandelijke beperking en verwanten deze plaatsen verkiezen boven het wonen ‘in de wijk’?

Op 22 mei presenteren we ons boek waarin we uitgebreid bij deze vragen stil staan.
Met tijdens deze middag reflecties van o.a. Lynn BergerAstrid van der Kooij en met een geweldige foto expositie van het leven op terreinen van Aleid Denier van der Gon!

Aanmelden kan vanaf nu via de website van de Universiteit voor Humanistiek
 
Op deze dag zal uitgeverij SWP ook met een boekentafel aanwezig zijn.
 
 
 

20-03-2024