Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen

Een klinische gids

Michael S. Scheeringa  

ISBN 9789088507038 | 216 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2017

Omschrijving

Dit boek biedt een evidence-based raamwerk voor het vaststellen en behandelen van een posttraumatische stressstoornis bij kinderen van 3 tot 6 jaar oud met behulp van cognitieve gedragstherapie. Stap voor stap is uiteengezet hoe op een veilige manier geleidelijk kan worden toegewerkt naar blootstelling van het trauma rekening houdend met de ontwikkelingsfase van het kind. Casussen en voorbeelddialogen laten zien hoe de verschillende componenten geimplementeerd kunnen worden en hoe ouders en kinderen gemotiveerd kunnen worden om de behandeling af te maken. De behandeling is geschikt voor kinderen die te maken hebben gehad met verschillende trauma’s.

Michael S. Scheeringa, MD, MPH, bekleedt de Venancio Antonio Wander Garcia IV, MD, faculteitsstoel voor psychiatrie en is Professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Tulane University School of Medicine.

Klik hier voor de hand-outs en formulieren van 'Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen'.

In de media

Deze 'klinische gids' is zeer goed bruikbaar voor psychologen en pedagogen met een coginitief gedragstherapeutische opleiding. Dankzij dit boek kunnen zij met de behandeling van deze doelgroep zo aan de slag.  Em. prof.dr.W. Matthys, Universiteit Utrecht
Tijdschrift voor Geneeskunde, nr 19, oktober 2017