Gratis verzending vanaf €20

Dag van de Pedagogisch Medewerker | Bedankt voor jouw inzet!


Dag van de Pedagogisch Medewerker | Bedankt voor jouw inzet!

Dag in dag uit zetten duizenden pedagogisch medewerkers en gastouders zich in voor goede kinderopvang. Met passie en plezier staan zij klaar voor de jonge kinderen. Dat is een bedankje waard! Vandaag – donderdag 17 september - staan wij hier extra bij stil, omdat het de Dag van de pedagogisch medewerker is. Daarom delen wij de onderstaande boekentips. Om jou of je collega’s een steuntje in de rug te geven. Ook vind je boekentips om aan de slag te gaan met de kinderen. Met de code DVDPEDMED2020 (plaats deze in het opmerkingenveld) ontvang je vandaag bij je bestelling bovendien een gratis proefnummer van vakblad KIDDO!*

 

*bij besteding vanaf €20,-

Kiddo special 2020
Gezonde kinderopvang
€ 6,95  |  ISBN  |  64 pagina's

De jaarlijkse special bij KIDDO nummer zes verschijnt op 1 december 2020 en gaat over Gezonde Kinderopvang. Je kunt lezen over onder andere:
- bewegen;
- dagritme;
- sociaal-emotionele ontwikkeling;
- groen;
- voeding.

Lees meer & reserveer. 

Een dag in de babygroep
Geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler
Hedie Meyling
€ 34,90  |  ISBN 9789088508707  |  192 pagina's

Via Hannah’s ogen en oren kijk en luister je als lezer een dag mee in de babygroep van een kinderdagverblijf dat zich heeft laten inspireren door het werk van de Hongaarse kinderarts en pedagoge Emmi Pikler. Stagiaire Hannah, een door de auteur verzonnen personage, observeert de groep de hele dag en noteert wat ze ziet en hoort

Lees meer & bestel. 

Kijk! Ik ben een kikker
Meer met muziek bij taalontwikkeling van jonge kinderen

Saskia Koning en Wouter Verhage
€ 29,90  |  ISBN 9789088509193  |  152 pagina's

"Dit boek is zijn geld dubbel en dwars waard. Het is een mooie combinatie van muziek en Nederlands met ondersteunende Gebaren. Ik heb in mijn eigen Muziek-op-Schootpraktijk gemerkt dat ook jonge kinderen zonder TOS liedjes met gebaren heel interessant vinden."

Lees meer & bestel. 

Sensitief communiceren in de kinderopvang
Versterk de pedagogische kwaliteit met de Gordonmethode

Saskia Henderson
€ 21,50  |  ISBN 9789088509513  |  144 pagina's

Wat goede, verantwoorde kinderopvang is staat duidelijk omschreven in de wet. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe zorg je voor hoge pedagogische kwaliteit op de groep? De Gordonmethode geeft hier een  uniek en praktisch antwoord op. De methode helpt pedagogisch medewerkers een evenwichtige relatie met de kinderen op te bouwen.

Lees meer & bestel. 
 

De Operapiraat
Een muzikaal doeboek met 25 nieuwe liedjes

Jeroen Schipper
€ 27,50  |  ISBN 9789085600718  |  128 pagina's

Dit muzikale doe-boek bevat vijfentwintig nieuwe liedjes en een schat aan muzikale spelletjes, weetjes, raadsels en puzzels. Geschikt voor thuis, op vakantie en op de achterbank van de auto. Maar zeker ook voor de muziekles of muzikale tussendoortjes op school en/of de kinderopvang. 

Lees meer & bestel. 

Leren praten met plezier
Een handboek om de sociale, spraak- en taalontwikkeling van kinderen te bevorderen

Elaine Weitzman, Janice Greenberg
€ 57,00  |  ISBN 9789088508134  |  408 pagina's

"Leren praten met plezier is een handig hulpmiddel waarop je een inschatting kunt maken wat het individuele kind van jou nodig heeft om te communiceren. Het boek maakt je ook bewust van hoe je interactie is met kinderen en hoe je die meer kunt afstemmen op het kind. Door het boek ga je reflecteren op je eigen handelen. Waarom pak ik deze situatie op deze manier aan, was dit de juiste aanpak of had ik het ook anders kunnen doen? Kortom, een praktisch boek met tal van reële voorbeelden die in de dagelijkse praktijk kunnen voorkomen."

Lees meer & bestel. 
 

Het meertalige kind
Marinella Orioni
€ 25,00  |  ISBN 9789088509872  |  240 pagina's

Meertaligheid is een hot item, een van de speerpunten in het advies voor herziening van het onderwijscurriculum. Iedereen heeft er een mening over maar in werkelijkheid bestaat er nog veel onwetendheid. De primaire doelstelling van Het meertalige kind is om professionals die dagelijks met meertaligheid en meertalige kinderen werken, kennis te laten maken met alle aspecten van meertaligheid.

Lees meer & bestel. 


17-09-2020