Gratis verzending vanaf €20

Meer hbo-studenten: 'Hogescholen vragen om financiële compensatie'


Meer hbo-studenten: 'Hogescholen vragen om financiële compensatie'

De instroom van eerstejaarsstudenten in het hoger beroepsonderwijs is dit studiejaar opnieuw toegenomen. Met 124.683 nieuwe eerstejaars studenten gaat het om een toename van 10 procent. Vooral opleidingen gericht op tekortsectoren, zoals de pabo, verpleegkunde en technische studies zijn populair. Het totale aantal ingeschreven studenten aan hogescholen steeg tot een record van 490.452 studenten. De stijging is grotendeels het gevolg van corona en de genomen maatregelen. Dit blijkt uit de definitieve instroomcijfers die de Vereniging Hogescholen dinsdag heeft gepubliceerd.

De forse toename van het aantal eerstejaarsstudenten is grotendeels het gevolg van corona en de genomen maatregelen. Zo steeg het aantal studenten met een havo-vooropleiding en werden meer mbo-studenten (voorwaardelijk) toegelaten tot het hbo. “Het is positief dat zoveel studenten kiezen voor een hbo-opleiding. Maar zo’n forse, onverwachte stijging in combinatie met corona legt een grote druk op hogescholen. Daarom vragen hogescholen om financiële compensatie om alle nieuwe studenten goed te kunnen blijven begeleiden”, reageert Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Uitgeverij SWP, die veel studieboeken uitgeeft op hbo-niveau, kan zich vinden in de oproep van Limmen. Recent zijn de onderstaande studieboeken verschenen bij SWP:

Verwacht:

Bekijk in deze brochure het nieuwste aanbod van SWP o.g.v. Sociale Studies. Meer informatie over de toename van het aantal hbo-studenten is te vinden in de factsheet van de Vereniging Hogescholen.


04-02-2021