Gratis verzending vanaf €20

Nieuwe podcastserie vertelt verhalen achter zware misdrijven van jonge daders


Nieuwe podcastserie vertelt verhalen achter zware misdrijven van jonge daders

In een nieuwe podcastserie van KRO-NCRV duikt journalist Tom Veldhuijzen (TBS, De Psychische Pandemie) voor Pointer in de wereld van de jeugddetentie. De podcastserie Jong en Vast laat zien wat zich afspeelt in Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim, waar jonge daders van zware delicten vastzitten. Veldhuijzen gaat weken intern, om uitgebreid te praten met jongeren, behandelaren en beveiligers over wat deze jonge mensen hebben gedaan en hoe ze later weer terugkeren in de maatschappij. Dat meldt Pointer.


In Teylingereind zitten jongeren tussen de 12 en de 24 jaar, die (nog) berecht worden volgens het jeugdstrafrecht. Het gaat om de meest zware delicten, zoals moord, roofovervallen en geweldsincidenten. De meeste jongeren verblijven er niet langer dan een paar maanden, omdat ze bijvoorbeeld in voorarrest zitten. Een kleine groep jongeren zit in Teylingereind met een PIJ-maatregel, in de volksmond ook wel 'jeugd-tbs'. Deze groep volgt een traject van maximaal 7 jaar voordat ze weer terug de samenleving in komen.

Wat speelt zich af achter de muren van Teylingereind? Welke jongeren zitten er? Wat hebben ze meegemaakt? En de belangrijkste vraag: Hoe zorg je ervoor dat jongeren die een verkeerde afslag hebben genomen weer terugkeren in de maatschappij?
Bron: Nationale Zorggids

Wil je meer weten over jonge veelplegers? Bezoek dan het congres Jonge Veelplegers op 29 september. Dit congres richt zich op alle professionals die betrokken zijn bij de aanpak van jonge veelplegers, van politie tot jongerenwerk en school, van reclassering tot forensische psychiatrie en van Openbaar Ministerie tot rechterlijke macht. Vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht hoe met het vraagstuk van motivatie om te stoppen met criminaliteit bij jonge veelplegers moet worden omgegaan. Centraal staat hierbij het nieuwe boek van professor Ido Weijers: Kansen bieden, kansen pakken. De aanpak van jonge veelplegers.


Bekijk hieronder de boeken van Ido Weijers

Kansen bieden, kansen pakken
De aanpak van jonge veelplegers

Prof.dr. Ido Weijers  
ISBN 9789085601838 

Lees meer & bestel direct!

 

Kwajongens en zware jongens
Inleiding in de jeugdcriminologie

Prof.dr. Ido Weijers  
ISBN 9789085601265

Lees meer & bestel direct!

 

 

Jeugdrecht in de praktijk


Prof.dr. Ido Weijers  
ISBN 9789085601838 

Lees meer & bestel direct!


 

Veelplegers aanpakken
81 jonge veelplegers 15 jaar gevolgd
 

Prof.dr. Ido Weijers  
ISBN 9789088508592  

Lees meer & bestel direct! 

 


10-08-2022