Gratis verzending vanaf €20

Wegen, meten en prikken. Jeugdartsen willen taken overnemen van overbelaste huisartsen


Wegen, meten en prikken. Jeugdartsen willen taken overnemen van overbelaste huisartsen

Jeugdartsen willen taken overnemen van de overbelaste huisartsen. Ook willen zij kinderartsen werk besparen. Daarnaast willen zij serieuzer worden genomen als beroepsgroep. In het manifest Jeugdartsen Next Level pleit een jeugdartsengroep voor meer verantwoordelijkheid, omdat nu te veel jongeren (onnodig) vastlopen. Het collectief luidt de noodklok en stelt veranderingen voor.

“Jongeren gaan gebukt onder maatschappelijke uitdagingen als bestaansonzekerheid, mentale druk, klimaatverandering en kansenongelijkheid. Tegelijkertijd overstijgt de zorgvraag de beschikbare capaciteit, door vergrijzing, personeelsgebrek, bezuinigingen en een toename van chronisch zieken. De druk op zowel curatieve zorg als jeugdzorg is onhoudbaar. Dit moet anders. Nú! Om elk kind en toekomstige generaties een eerlijke, gezonde start te garanderen, slaan wij de handen ineen. Een verandering waarin jeugdartsen, als verbinder in ons unieke Nederlandse systeem voor jeugdgezondheidszorg, een cruciale, innovatieve rol kunnen vervullen”, staat in het manifest van Jeugdartsen Next Level.

Om elk kind en toekomstige generaties een eerlijke, gezonde start te garanderen, is volgens de groep jeugdartsen verandering nodig. “Om elk kind en toekomstige generaties een eerlijke, gezonde start te garanderen, slaan wij de handen ineen”, staat verder in het manifest.  “Een verandering waarin jeugdartsen, als verbinder in ons unieke Nederlandse systeem voor jeugdgezondheidszorg, een cruciale, innovatieve rol kunnen vervullen.”

Er wordt dan ook gepleit voor meer dan allen wegen, meten en prikken, op consultatiebureaus en scholen. “De jeugdarts kan meer en wíl meer.”

Lees hier het volledige manifest en bekijk de boekentips hieronder, die onder andere jeugdartsen kunnen helpen.

Webinartip voor jeugdartsen

Relatie, Regulatie en Reparatie: gehechtheidsgericht werken met ouders en kind/jongeren

4 oktober 2024 | € 149,00 (btw-vrij)

In dit webinar maak je kennis met theorie en praktijk van gehechtheidsgericht werken volgens de basisprincipes van Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP). Vanuit de basisprincipes dat mensen snel oordelen, dat resultaten van therapie afhankelijk zijn van de relatie met de therapeut en dat relaties onderhoud vragen. Naast uitleg gaan we ook oefenen met praktische voorbeelden: hoe we veilige gehechtheid ontwikkeling kunnen bevorderen en hoe we onveilige gehechtheidsrepresentaties kunnen veranderen.

Het webinar wordt gegeven door dr. Anneke Vinke, GZ-psychologe en therapeute in vrijgevestigde praktijk. Zij specialiseerde zich in adoptie, pleegzorg en vroegkinderlijk trauma. 

Gratis bij deelname
Gids over gehechtheid. Gehechtheidsgericht werken met ouder(s) en kind - Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP)

Lees meer en schrijf in bij partner Logavak.


29-04-2024