Competent talent in organisaties

Trainershandboek | Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten

Kirsten Barkmeijer   Johan Brokken  

ISBN 9789088506291 | 184 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2016

Omschrijving

Mensen die werken vanuit hun talenten voelen zich prettiger en zijn hun organisatie beter van dienst. Iedereen heeft talent, maar niet iedereen is zich bewust van zijn of haar talenten.
De 120 werkvormen in Competent talent in organisaties bieden jou als trainer, coach, mentor, docent, HR-professional of (ped)agogisch werker een praktisch en direct inzetbaar instrument voor talentontwikkeling en krachtgericht coachen.
Het helpt je je cursisten of medewerkers uit te dagen om op zoek te gaan naar dat wat zij goed kunnen, dit verder te ontwikkelen en in te zetten in de organisatie. Iemand die deze drie fasen van talentontwikkeling continu blijft doorlopen is een competent talent. Het proces van talentontwikkeling wordt weergegeven door het Competent Talent Model dat aansluit bij de uitgangspunten van de positieve psychologie.

Aansluitend bij dit boek is het cursistenboek Competent talent in de praktijk ontwikkeld voor de mensen die jij gaat begeleiden in hun proces van talentontwikkeling. Ze vinden in dit werkboek theorie, bijpassende oefeningen, inspirerende quotes en verhalen om mee aan de slag te gaan. Er is ook een Competent Talent Spel dat je kunt inzetten in de begeleiding van je cursisten of medewerkers.

Kirsten Barkmeijer is toegepast psycholoog en talentexpert, en geeft trainingen gericht op het versterken van talent binnen organisaties. Johan Brokken is onder meer als docent, trainer en coördinator werkzaam bij Stenden Hogeschool te Leeuwarden.

Meer informatie is te vinden op de website www.competenttalent.nl.
Met de unieke code op een losse kaart in het boek kunnen trainers deelnemen aan een gratis workshop.

image
Competent talent in de praktijk
Cursistenboek | Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten