Op Stap werkboek (set van 5)

Laten we aan het klussen gaan!

Judith van de Blokenhoeve  

ISBN 9789088507731 | 44 Pagina's | Geniet | 1ste druk, 2017

Omschrijving

Dit werkboek hoort bij Op Stap: Continu methodiek voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Meer informatie...

Jeugdigen met (complexe) gedragsproblemen zijn vaak moeilijk actief te betrekken en te motiveren voor hun behandeling. Aan de hand van dit werkboek - onderdeel van de methodiek Op Stap - gaan jeugdigen zelf met zogenoemde klussen aan de slag. Daarmee ervaren zij regie en krijgen ze een actief aandeel in de behandeling. Dit leidt tot gemotiveerde jeugdigen en positieve gesprekken met hun begeleiders. 

In het werkboek kiezen de jeugdigen een ‘klus’ om aan te werken. Deze klus past binnen een thema dat de sociaal-emotionele ontwikkeling bevordert. Meerdere klussen leiden tot een nieuwe stap.

Door het werkboek worden jongeren aan het denken gezet over hoe zij een klus kunnen aanpakken en wat hen hierbij helpt. Werkbladen voor de klussen en overzichten om de klussen in te plannen en bij te houden helpen hen op weg. 

Op Stap is geschikt voor groepsbegeleiders en professionals in de zorg aan jeugdigen – van ongeveer 6 tot ongeveer 23 jaar – in de jeugdpsychiatrie, forensische jeugdzorg, orthopedagogische behandelcentra en in de zorg aan jeugdigen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en (complex) probleemgedrag. Ook jeugdigen met milde(re) problematiek kunnen profiteren van het werkboek.Judith van de Blokenhoeve is ruim 25 jaar werkzaam als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt®, psychotraumatherapeut NtVP® en EMDR Europe Practitioner.