Praten doe je met zijn tweeën

Een praktische handleiding voor ouders van kinderen met een vertraagde taalverwerving

Jan Pepper en Elaine Weitzman

ISBN 9789066659704 | 184 Pagina's | Paperback | 8e druk 2019

Omschrijving

Praten doe je met zijn tweeën is een boek voor ouders en professionele verzorgers van jonge kinderen die extra hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van hun spraak en taal. Dit boek leert je methodes en vaardigheden die je dagelijks kunt gebruiken in de interactie met je kind. Het is geschreven door spraak-taalpathologen die beseffen dat ouders, op allerlei manieren, veel beter kunnen bijdragen aan de spraak-taalontwikkeling van hun kind dan de deskundigen. Ouders zijn constant aanwezig in het leven van hun, jonge kinderen, veel vaker dan de deskundigen. Dit boek geeft je de methodes die de deskundigen gebruiken, zodat kinderen kunnen profiteren van langlopende, voortdurende, dagelijkse hulp.

Deze nieuwe vertaling van Praten doe je met zijn tweeën is gebaseerd op de eerste en tweede uitgave van It Takes Two to Talk van The Hanen Centre, geschreven door Ayala Hanen Manolson. Het is een toegankelijk boek, zonder vakjargon, rijk geïllustreerd met aandacht voor het feit dat geen ouder of kind hetzelfde is.
Het boek biedt duizend-en-een ideeën hoe ouders alledaagse situaties, zoals eten, spelen, in bad gaan of aankleden, kunnen gebruiken om de communicatie met hun kind te verbeteren.
 

Reviews

"Een zeer handig boek voor logopedisten/taal-spraakpathologen en anderen die werken met of zorgen voor jonge kinderen met een vertraagde taalverwerving. In het in eenvoudige taal geschreven boek krijgen ouders concrete aanwijzingen hoe ze hun kind tijdens dagelijkse activiteiten als eten, in bad gaan, spelen en samen een boek lezen, kunnen helpen met communiceren en het leren van taal. (...) Kortom, wederom een onmisbaar boek voor logopedisten die werken met kinderen met een taalontwikkeling tussen de nul en de vier jaar, die weten hoe belangrijk het is ouders te betrekken binnen hun behandeling."
- Uit Logopedie en Foniatrie 9 (2010): Praten doe je met z'n tweeën

"De ondertitel van dit boek belooft dat het een ‘praktische handleiding’ is voor ouders van kinderen met een vertraagde taalverwerving. Die belofte wordt meer dan waargemaakt. Het boek is niet alleen geschikt voor ouders, maar ook goed bruikbaar voor jonge kind professionals bij zorgen rondom de taalontwikkeling van een kind. Het is een sprekend en praktisch inspiratieboek."
- Uit een recensie van Vakblad Vroeg

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp