IKC’s staan in grote belangstelling zowel in de praktijk als bij de gemeentelijke overheid die een belangrijke rol wil spelen bij de totstandkoming van deze integrale kindcentra. Als belangrijk doel voor deze samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang, wordt tegenwoordig vaak genoemd het realiseren van ‘een doorlopende of doorgaande leerlijn’. Maar kan dat? En is het zinnig? In het artikel ‘de Mythe van de Doorgaande Leerlijn’ worden antwoorden gezocht.
In Ergens tussen 0 en 12 worden deze en andere veronderstelde werkelijkheden worden, met een lichte ironie, onder de loep genomen met titels als ‘Het verwende ouder-syndroom’, ‘De directeur weet niks van kleuters’ en ‘Teamterreur’.
Sinds 2008 publiceert Betsy van de Grift boeken, artikelen en blogs over de kinderopvang en het primair onderwijs, veelal gebaseerd op toegepaste wetenschap. Deze bundel bevat de meest gelezen columns, essays en artikelen, voor de praktijk relevante vraagstukken en ingedeeld naar zeven onderwerpen:
• Peuters en Kleuters,
• Genderkwesties,
• de Basisschool,
• Kinderopvang,
• Integrale Kindcentra,
• Management
• Marketing.
Dit boek is een lekker weglees-werk voor professionals, maar ook relevant voor schoolleiders, managers kindcentra en bestuurders.
Deze uitgave is tevens uitgedeeld aan de bezoekers van het IKC/Bredeschoolcongres op 15 mei 2019.
"Dit boek is een lekker weglees-werk voor professionals, maar ook relevant voor schoolleiders, managers kindcentra en bestuurders."
- Uit Nieuwsbrief van Vakblad Vroeg
"Dit boek bekijkt het onderwijs af en toe met een ironische blik, waardoor het toegankelijk van aard is en lekker wegleest. (...) Met het verstrijken van de tijd laat de auteur via de artikelen de veranderende mening en ontwikkeling zien. Verrassend zijn de laatste twee hoofdstukken waarin de meerwaarde van het management en hun rol aan de orde komen en het belang van het juist inzetten van goede marketing."
- Uit een recensie van JSW Magazine, oktober 2019
“Wie na het lezen van het laatste hoofdstuk even de tijd neemt om het geheel te overzien, zal mogelijk tot de conclusie komen dat het de auteur vooral gaat om kritisch te (blij ven) kijken naar opvoeding en onderwijs aan jonge kinderen , van kinderopvang tot basisschool. Maatschappelijke en onderwijskundige vraagstukken rondom jonge kinderen worden , soms met een lichte spot in de pen, aan de kaak gesteld.”
- Uit een recensie van HJK (2019)