Pieter en Sofie wonen (begeleid) zelfstandig

Ervaringsverhalen van (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking

Mirjana Petrovic  

ISBN 9789088505737 | 224 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2015

Omschrijving

Pieter en Sofie zijn twee jongvolwassenen van 26 en 22 jaar. Allebei hebben ze een verstandelijke beperking. Pieter en Sofie wonen in ´De Zonnewijzer´. Een begeleid wonen project voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Pieter en Sofie krijgen dagelijks begeleiding. Ze maken dagelijks dingen mee waar ze zelf niet altijd uit komen. De begeleiding is er om Pieter en Sofie te helpen bij allerlei zaken. Van leren wassen tot leren geld uitgeven. Alle dagelijkse dingen die jij zelf ook beleeft.

Lees mee over de situaties die Pieter en Sofie meemaken. Misschien herken je de problemen en moeilijkheden omdat je ze zelf ook mee hebt gemaakt. De verhalen in dit boek gaan over alledaagse dingen: verliefdheid, een planning maken, zelfstandig wonen, afscheid nemen, internet, eten en sporten.

Alle thema’s hebben een leerpunt dan wel een item om over na te denken voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Handig voor henzelf, tegelijkertijd zijn de boekjes voor hun begeleiders handig om gesprekken met hun cliënten over deze onderwerpen aan te gaan.

Mirjana Petrovic werkt zelf ruim 7 jaar met mensen met een verstandelijke beperking in hun woonsituatie. Ze begeleidt dagelijks mensen in hun woonsituatie en de hectiek die dat met zich mee brengt. Mirjana studeerde af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en GGZ-agoog.

Inleiding voor begeleiders
Lees hier de inleiding (bedoeld voor begeleiders) van het boek


In de media
Lees hier het interview met de auteur in Klik 8, 2014.
Herkenbare verhalen voor lvb-ers, recensie in Klik
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp