Gratis verzending vanaf €20

De belofte van de jeugd?!

Pedagogiek in de 21e eeuw
(VBSP-bundel)

Willemieke de Jong   Jan Bekker   Hans de Deckere   Lisette van der Poel   Ingrid Schonewille  

ISBN 9789088508387 | 232 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2019
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

De huidige samenleving verandert in hoog tempo en is complex. Meer dan in voorgaande generaties groeit de jeugd op in een volstrekt andere samenleving dan zijn of haar opvoeders zijn opgegroeid. De jeugdigen lijken de uitdagingen die de nieuwe samenleving met zich meebrengt met flair te kunnen benutten. Ze omarmen nieuwe media en technologieën, pakken de ruimte om hun eigenheid en talenten te ontwikkelen, zijn gevoelig voor authenticiteit en bewegen zich flexibel in verschillende contexten en stappen zo hun toekomst verwachtingsvol tegemoet. Of is dit wat het lijkt en is de werkelijkheid achter de social media-imago's anders? De belofte van de jeugd?!

Vanuit de hiervoor geschetste thematiek zijn er in dit boek bijdragen op verschillende niveau's: reflectief, meer beleidsmatig of vanuit de praktijk van elke dag. De artikelen laten zien waarmee jeugdigen en jongeren worden geconfronteerd. Vanuit een eigen pedagogisch standpunt nemen de auteurs ons mee in de zoektocht naar wat nodig is om de belofte waar te maken.

De bundel De belofte van de jeugd?! is een van de mooie opbrengsten van het gelijknamige VBSP-congres. Het pedagogisch debat wordt op deze manier voortgezet in de hoop dat veel anderen aanhaken en hun voordeel ermee doen.

Het wordt van harte aanbevolen om dit boek in opleidingen Pedagogiek of Social Work of in werksettingen te gebruiken om uw kennis te verdiepen en uw opvattingen aan te scherpen.